Inschrijven KvK

Een belangrijke stap bij het oprichten van een onderneming, is het inschrijven van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK). Alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister. Volgens de wet is er sprake van een onderneming als je zelfstandig goederen en diensten aan derden levert, met daarbij de bedoeling om winst te maken.

Wanneer schrijf je je in bij de KvK?
Het inschrijven van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel kan vanaf één week voor de start van jouw onderneming. Je kunt al eerder naar de KvK gaan om de inschrijving voor te bereiden. De definitieve inschrijving vindt dan in ieder geval 1 week voor de start van het bedrijf plaats. BIj de definitieve inschrijving krijg je een KvK-nummer. Er zit ook een maximum tijd aan de inschrijving: maximaal 1 week na starten moét het bedrijf ingeschreven zijn. 

Hoe gaat het inschrijven in zijn werk?
Als je je wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel kun je via de website eenvoudig een afspraak maken bij een van de kantoren. Een afspraak is nodig. Ook als je in de toekomst de rechtsvorm van het bedrijf wil wijzigen, moet je bij de KvK zijn. 

Kosten
Voor het inschrijven van een onderneming bij de Kamer van Koophandel geldt een eenmalige inschrijfvergoeding van 50,-.

Voor meer informatie over de Kamer van Koophandel kun je terecht op www.kvk.nl